teisipäev, 15. juuni 2010

PITSAPÕHI pärmitaignast


Jamie Oliveri pitsapõhjaretsept. Kätt südamele pannes ütlen, et see on esimene pärmitaignaretsept, millega olen ka mina võimeline kohevaid küpsetisi tegema.






Valmistusaeg: ca 1 tund.

Kogus: 2 ahjuplaati õhukest või 1 ahjuplaat paksupõhjalist pitsat.

Koostis:

7g kuivpärmi
0,5 sl suhkrut
1 klaas sooja vett (ca 325ml)
500g jahu
1 sl soola

Valmistamine:

1 klaasile soojale veele lisa pärm ja suhkur.
Sega kahvliga ja jäta mõneks minutiks mullitama.
Sega omavahel kausis jahu ja sool. Lisa sellele pärmiveesegu ning sega omavahel taignaks.

Nüüd tuleb võti - SÕTKU tainast mõned minutid, kuni see lööb käte ja kausi küljest lahti.
Vormi pall ja lase soojas kohas rätiku all 15-30 min kerkida, kuni tainas on kahekordne.
Seejärel rulli (või mudi kätega) 2 õhukest plaadisuurust kuju või 1 paksema põhjaga plaadisuurune kuju, aseta see ahjuplaadile, lisa pitsakate ning küpseta ahju keskmises osas 220 kraadi juures ca 15-20 min (juust ja põhi saavad kuldse värvi). Tainas saab pehme ning kohevaks jääb ka maha jahtudes.


Mina plaadipitsast pilte ei teinud, aga need läksid ilusti korda.
Seekord tegin katse ja valmistasin 1 pitsa 28cm läbimõõduga küpsetusvormi.
Tulemus: liiga kohev saiapõhi.
Järeldus: sellest kogusest saab kuni 4 koogivormisuurust pitsat küpsetada, siis on põhi ja kate tasakaalus.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar