teisipäev, 15. juuni 2010

Frikadellisupp

Supp, mida iga perenaine oskab teha. Valmib kiirelt, maitseb koduselt!

Valmistusaeg: ca 30-40 min.

Kogus: suur potitäis head suppi.

Koostis (tinglik, varieerimisvõimalus vastavalt maitsele):

ca 6 kartulit
2 porgandit
1 pakk frikadelle
1 keskmine valge sibul
ca 2 l vett
soola maitse järgi
maitserohelist (sibul, till, petersell, loorber)


Valmistamine:

Lisa keevasse vette frikadellid, korja pidevalt tekkivat vahtu ära.
Tükelda kartul ja porgand kuubikuteks ja lisa pooltooretele frikadellidele.
Lase keeda ning eemalda aeg-ajalt vahtu, siis tuleb supp selge.
Haki sibul peeneks ning kui komponendid tunduvad peaaegu valmis, lisa sibul supile.
Maitsesta soolaga ja lase mõni minut haududa.
Kõige viimasena puista supile hakitud maitseroheline, loorber ja lase kaane all mõni minut haududa. Supp ongi valmis.

Ja taldrikusse serveerimisel võib lisada ka hapukooresilma ning kaunistuseks maitserohelist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar